pukul
2 biji telur dengan 1 cawan gula
sampai putih
masukkan 1 cawan susu pekat manis
Satu cawan minyak
1 sudu vanilla
pukul sikit
masuk kan 2.1/4 cawan tepung +
1/2 cawan koko +
2 sudu bikarbonate yang telah diayak
kacau rata + slepas tu satu cawan air panas
kacau lagi guna tangan tau jgn mesin
pastu
kalau masa keluar ada lagi yg lembik (tak keluar dalam keadaan bersih) maksud belum siap masak...
untuk cream: sorry aku dalam keadaan malas ni , dengan harapan korang dah ada recipe sendiri....
so
pukul
1 1/2 cawan butter cream +
1 1/2 cawan chocolate ganache...
(nanti aku letak dalam separate post.. pastu link balik yerr...)
bawah ni cara cara aku lapiskan setiap layer... jangan lupa tunggu sejuk dulu kek tu...
baki chocolate ganache tu... gunalah untuk topping.. bagi camtep lebey sikit
wallah... siap... sebelum potong.. sejukkan dalam peti ais selama 1/2 jam .. sekurang kurangnya.. set la peti tu 1 darjah celsius ok....
No comments:
Post a Comment
jangan lupa kalau suka kat post post ini sila derma dengan klik iklan nuffnang disebelah kiri anda